2017-09-03
09:21:04

Lugn helg

Hej det har varit en lugn helg. Jag har kollar lite i växthuset och pumporna växer så det knackar, det finns 2 blommor som blommor. Gurkan växer också otroligt bra men vindruvan är lite gul så jag är lite oroligöver att det är för kallt i växthuset på natten ca 7 grader på natten och 30 grader på dagen så det är lite svårt att få till bra temp på natten. Tomaterna blir bara större och större och jag väntar bara på den hemliga färgen, vi vet inte vilket sorts tomat det är så det är väldigt spännande. Jag och hästarna provsmakade på vårt allra första egenodlade äpplet från äppleträdet Aroma, äpplet smakade lite beskt och sur så det var inte helt färdigt men ändå gott. 
Jag och mamma tog en härlig runda ner till lilla sjön och gick lite runt i vattnet med hästarna. Det är väldigt kul att bada med hästarna för att dom blir lite galna efter att dom har badat så det är kul att dom uppskattar det så mycket. Det är viktigt med glädje för hästarna men det för inte gå överstyr så att man blir rädd.
Fördel med att skritta och trava i vatten
  • Bättre balans= Bättre skritt
  • Ökad Kondition= Ökad uthållighet/presterar bättre och ökad hjärtfunktion
  • Skapar och styrker ryggmuskulatur
  • Skapar bättre undertramp
  • Korrekt hållning
  • Olika nivåer tränar olika delar i kroppen
  • Vatten tvingar fram symmetrisk gångmönster
  • Minskar viktbelastning med ca 40-60% som gör att trycket på leder avlastas
  • Vattenträning tränar exakt samma muskler och senor som tränas på fast underlag fast på ett mycket skonsammare sätt.
  • Förebygger skador
Jag tränar lite med att gå på volter i vatten för att jobba igenom båda sidorna ordentligt och jag märkte att Coyt var ganska stel i vänster varv så där fick jag jobba lite extra och han gjorde ganska mycket för att inte böja sig runt men till sist fick jag till det. 
Förra året skrittade vi bara i vatten och nu travar vi mer i vatten och ska man galoppera så får man rida till stora sjön där den stranden är lång men samtidigt så måste man vara noga med att ha koll på stenar för att halkar man så kan det sluta väldigt illa i värsta fall. 
 
Många ryttare betalar väldigt mycket för att vattenträna sina hästar på rullband det är också bra, men i sjö så kan man göra mer än på ett rullband. På ett rullband kan hästen oftast bara skritta. 
Visste ni att olika grader på vatten påverkar hästens hjärtfrekvens. Ökad överskottsvärme ökar också hjärtfrekvensen hästarna hade högre hjärtfrekvens vid en vattentemperatur på 16° eller 19° jämfört med 13°. 
 
 
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: