2015-07-29
22:01:09

Snart anmäld till billingeritten

Hej tänk att man är anmäld till Billingeritten imorn träningen började för länge sedan. Coyt är i superform och jag ska träna lite mera än mina promenader och ridningen. Coyt tappade 2 sömmar igår ja ni läste rätt 2 sömmar hur lyckas man skon sitter som gjutten så jag tar inte bort den utan hovslagaren ska slå i sömmarna. Idag så lasttränade jag båda hästarna delvis för att vi ska till Veddige den 9 augusti och sedan ska vi till Billingeritten den 22 augusti. Det gick superbra på lastträningen Coyt gick in som vanligt och har slutat med att slänga sig bakåt utan han ska backa ut när jag säger till honom inte när det passar honom. Sedan var det Marwins tur det går faktiskt bättre och bättre. Marwin har en tendens att vända huvudet och springa iväg men jag har lärt mig att inte ta blicken ifrån honom och huvudet ska vara mot mig exakt hela tiden och tittar han åt vänster med blicken så korrigerar jag honom innan han hinner springa ifrån mig.
 
 
Mina bästa tips inför lastning av mina erfarenheter
1. Stressa inte låt det ta den tid det tar för att jag upplever det som att det tar längre tid att lasta om man stressar hästen.
2. Håll hästen huvud mot dig låt den inte vända huvudet åt vänster och titta sig omkring utan huvudet mot transporten.
3. Gå in lungt och bestämt tveka inte.
4. Ha med godis (det går åt mycket godis vid lastträning).
5. Gör lite markövningar innan lastträningen så att du känner att du har koll på hästen inget avancerat. Jag brukar gå runt på stallplanen lite, vända hästen ifrån mig och mot mig och prova att rygga några steg och stanna.
 
OBS tipsen är av mina erfarenheter och det är inte säkert att det funkar på alla hästar.
2015-07-28
19:58:00

Svar på frågor

1 Stor häst eller ponny? Svar: Storhäst för att jag har alltid ridit storhäst och trivs inte med ponnysar.
 
2 Sporrar eller spö? Svar: Sporrar för att jag behhöver aldrig driva på min häst men han behöver tydligare signaler sporrar är inte pådrivnings medel om dom används rätt uta det är en skänkelförtydligare. t.ex om hästen ska i sidepass (rakt skänkelvikning) istället för att sitta på hästen och banka på med benet så trycker jag till med sporren ska se om jag kan få det på film och spö har jag när jag ska få hästen framåt, vilket inte behövs på Coyt.
 
3 Trav eller Galopp? Svar: Trav för att det är bästa gångarten om man ska rida långt annars galopp dom korta sträckorna.
 
4 Skäck eller Skimmel? Svar: Skäck för att jag har alltid gillat skäckar och även vita hästar men mest skäck.
 
5 Ridhus eller paddock? Svar: Ridhus för att man kan rida i ridhus oavsett väder i paddock så kan man bara rida i när det är fint väder men allra helst skogen.
 
6 Fläta eller knoppa? Svar: Fläta på lång man och knoppa på kort man.
 
7 Ridstövlar eller Ridskor? Svar: Ridstövlar hade jag när jag red klassiskt för ett år sedan.
 
8 Barbacka eller Sadel? Svar: Sadel på Coyt och Marwin men jag red mycket utan sadel på min förra häst Sally och därmed läkte mitt ryggproblem.
 
9 Hoppning eller Dressyr? Svar: Hoppning det var det som var roligast för ett år sedan och det sker ibland att vi skuttar över någon stock i skogen.
 
10 Bett eller Bettlöst? Svar: Bett men observera att jag altid rider med långa tyglar och håller på att lära Coyt att bli riden med vikthjälperna t.ex om jag ska svänga höger så roterar jag över kroppen åt höger därmed så läggs samtidigt min vikt på den högra sidan av sadeln och går han inte åt höger så petar jag till med ytter skänkeln.