Möte Bambi

Hej idag har jag kört två övningspass och en teorilektion. Första körpasset gick inte så bra var lite stressad enligt honom. 
Teorilektionen gick jättebra och jag fick höra att jag var påläst, tack för berömet med två veckors ledighet med väldigt lite läsning i teoriboken. Dock så hade jag samma teorilektion för 4 veckors sedan. Kvitto på att man var vaken då iallafall.
Eftermiddagens körpass gick bättre och efter två veckors intensivkurs och 2 veckors ledighet upptäckte jag 90 skyltarna, shit har jag inte sett dom på två veckor sa jag till körläraren har skrattade. Jag har bara sett några 70, 80 och 100 skyltar. Bättre att upptäcka skyltarna nu än aldrig. 
Körningen fortsatte och helt plötsligt ser jag Bambi ute på vägen, den var så gullig. Synd att inte trafikläraren tog kort på den. Det hade jag gjort om jag hade varit passagerare. Jag sa till trafikläraren: Nu får vi träna på lite vilt också, något ska man ju få av lektionen.
Bambi sprang över vägen och vidare in i skogen för att fortsätta sina äventyr.
Om kungen (älgen) hade dykt upp då vet jag inte hur jag hadereagerat, dom är så majestätiska men läskiga på något sett. Man har respekt för dom iallafall.
Körningen gick bättre än i morse och jag var mindre stressad.
 

Min första parkeringsbot

Hej igår var dagen inne då jag tydligen skulle få min första parkeringsbot. Det var såhär att vi körde till vänga kvarn för att käka lunch men som vanligt så har dom ingen mat där när man kommer så vi bestämde oss för att köra in till Borås där är man alltid garanterad mat. Iallafall så kom vi fram till Borås och in i centrum och jag för göra en U-sväng för att leta efter parkering på andra sidan där det var skugga och vi rullar och plötsligt ser mamma en superbra parkeringsplats och jag fattar ingenting, jag tänkte ska jag backa nu? och det var bilar bakom mig och jag stod vid ett övergångsställe och man får inte köra om vid övergångsställe så man kan säga att jag stoppade upp hela trafiken och några tuttade men till sist hittade jag och mamma ett system som funkade i en sån här situation. Mamma rattade och jag fick växla, gasa och bromsa så blev allt bra igen men det är inte så enkelt att veta vad man ska göra när mamma inte säger så mycket. Hade mamma sagt nu ska du fickparkera då hade jag vetat vad som var målet och kunnat planera. Vi var också väldigt hungriga så när parkeringen var klar så hade vi ett mål och det var att gå och äta mat, inga tankar om att man kanske ska betala parkering.
Gången innan när vi var i Borås så kom jag ihåg att man kanske skulle betala parkering men det behövdes inte då men denna gången kom jag inte undan. Så när vi var mäta och kom ut så såg vi lappen på fönstret så surt men ändå bra att man hade parkerat bra utan att hindra garageuppfarten eller utryckningsfordon.
Här på gården finns det ingen som ger parkeringsböter iallafall.

Mina ridbyxor

Hej igår motionerades hästarna på en liten runda, det gick bra också fick vi besök av en kille som vi köpte pappas cykel av. Det var väldigt trevligt förutom att Yago skrämde en av hans barn med sin tratt, Yago lyckades även att skräma hästarna första dagen han hade tratt. 
Detta inlägg ska handla om alla mina ridbyxor, jag trodde att jag inte hade så många ridbyxor som jag hade, men jag lyckades leta rätt på alla och dom var fler än vad jag trodde.
Ridbyxor jeans helskodda från Gekås är mina äldsta och en av de skänaste ridbyxorna. Vet inte vad de kostar.
 
Helskodda svart rutiga ridbyxor, märke Copperfield köpta på Gekås minns inte priset.
 
Mountain Horse Jeans ridbyxor med silikon på knä, lår och rumpa, de är billigare om man har storlek 120-170 och vuxenstorlek är dyrare. http://www.myone.se/sv/articles/2.354.19547/mountain-horse-jr-jamie-denim-helskodd-ridbyxa
 
Copperfield ridbyxa som är röda med svart mocka de är helskodda en snygga krona på fickan otroligt sköna, köpta på Gekås.
 
Brun ridbyxa från hööks egna märke CRW köptes 2014 till min och Marwins bruna outfit då. Helskodda jättesköna. Minns inte priset.
 
Nu ska jag iväg och motionera Coyt och mamma följer med på Marwin.

Coyt bloggar

Hej Coyt här som skriver, igår blev jag riden av min ägare Gintare hon som tror att hon bestämer över mig vilket hon inte gör. Ridturen var mysigt men lite jobbig på slutet så jag sa faktiskt till Gintare att hon kan ju springa själv om hon nu har så bråttom. Jag har länge försökt att ta på mig grimma själv vilket inte har gått så bra så igår kännde jag att det var dags för en ny utmaning och jag som är så snäll och vill va hjälpsam försökte att tränsa mig själv vilket gick bra men det var något som känndes fel så jag blev sur och slängde iväg tränset. 
Nu imorse stod jag vid grinden och väntade på att något roligt skulle hända medans Marwin käkade gräs. Gräs är ganska gott men det är inte den roligaste hobbyn att äta gräs som är Marwins största hobby.
Senare på morgonen kom Gintare och hennes mamma ut och när jag såg dom så började jag gå för att möta upp dom och när Gintare ropade så sprang jag för att jag vet att hon alltid har godis och Marwin kom efter mig i lugn och fin skritt. Gintare tog på mig grimman som jag alltid behöver hjälp med och jag förstår inte hur hon kan göra det så enkelt. Sedan öppnades grinden och Gintare började gå med mig, hon var lite långsam idag så jag travade några steg och då vände hon sig om och sa till mig att gå lugnt och fint, vi passerade bindbomen och det innebär att vi skulle byta hage men innan vi kom fram till hagen så var vi tvungna att stanna vid grannen då människorna skulle prata och de pratade om tomater. Tyvärr så vet jag inte vad tomater är för något men man vet aldrig det kanske jag får reda på någongång. Gintare bjuder mig på en massa godsaker och konstigheter en gång fick jag smaka potatis och igår fick jag smaka päron också får jag många gallrade morötter som Gintare inte får ge mig för att hennes mamma blir sur då eftersom att morötterna ska användas till matlagning.
Resten av äventyret mot hagen gick bra och det är kul att byta hage tycker jag. När vi kom in så släppte mamma Marwin och han satte direkt ner huvudet i backen och började äta gräs medans jag fick en godisbit och Gintare väntade på att hennes Mamma skulle stänga grinden så att hon kunde ta av grimman. När jag var lösså gick jag till Gintares mamma och bad om godis och jag fick en godis bit. Sedan kunde jag ta ner huvudet och börja beta.
 
Vem av djuren ska blogga nästa gång? 
Hönan Thea
Hönan Felicia
Hönan Ella
Hönan Esme
Tuppen Emil
Hunden Yago 
Hunden Helix
Hästen Marwin

Yago skadad

Hej i Fredags började Yago halta på vänster bakben och i lördags upptäckte jag att klon var skadad och igår åkte jag in med honom till veterinären där dom konstaterade klokapsel skada så de tog bort resterna från klon och la ett bandade och Yago har fått en tratt som han ska ha i  1-2 veckor.  I övrigt mår Yago bra.