2017-11-30
16:33:00

Sur Viola och Glad Urax

Idag har jag ryktat Viola som var väldigt tydligt förbannad när hon insåg att hon inte fick gå ut i hagen och det var mitt fel enligt Viola, det är schemats fel enligt mig. Viola var en av hästarna som skulle tränas först på morgonen så därför fick hon inte gå ut i hagen.  (null)

Jag ser mycket likheter mellan Viola och Coyt.

Jag mockade Einars box, mockning är riktigt mysigt när man får pratstund med hästskötarna, fundera lite på livet, det är som yoga fast mindre jobbigt.   

(null)Tor blev ryktad och ompysslad, Tor är en riktigt mysigt häst att pyssla om. Jag fyllde på vatten till alla hästarna. 

När Einar kom in i stallet fick jag borsta honom inför dressyrpasset som han skulle gå senare på eftermiddagen.  (null)

Pikeur fick också bli ompysslad och ryktad.      (null)
Han hade lagt sig ner och sovit  (null)
                                                                                                       Jag sopade rent stallgången när de flesta hästarna var ute i hagen. Jag tvättade foderbaljor. Jag putsade en sadel.                                       Kontrollerade utrustningen till hästarna för ryttarna som skulle åka iväg på träning. Tex så fick jag byta schabrak. (null)

Jag ryktade Urax och jag märke direkt att han var gladare och var inte lika sur när jag borstade på magen (förhoppningsvis så är han bättre i magen), jag tvättade hans rumpa som var ner bajsad. Jag sköljde igenom svampen och hinken noggrant när jag var klar och tvättade mina händer och tog handsprit för att undvika smitta via avföring. Det var viktigt att Urax blev ren och fin för att han ska ut på stan och patrullera ikväll.

(null)

Jag sopade rent hovslagarspiltan.

Jag tog över och skötte om Zeke när han kom hem från dressyrpasset och polisryttaren hade redan slutat så jag fick svampa av lite och ta på täcke och leda in honom i boxen. Polisryttarna är verkligen glada och tacksama för oss hästskötare, det gillar jag när de är tacksamma då känner jag att jag har gjort ett bra jobb och att jag behövs. Sedan tog jag hand om hans utrustning också med att putsa träns och placera på rätt ställe i sadelkammaren.  (null)

 
 
2017-11-29
15:59:00

Eget initiativ

Hej imorse fick alla hästar komma ut i hagarna, jag tog ut Viola, Nixon och Einar, det gick bra och de är riktigt mysiga och gosiga.
(null)
Jag mockade Bentlys och Zack´s box det gick bra men det är jobbigt att mocka bort hö strårna som är utspritt i hela boxen nästan fast Charlies box är jobbigare att mocka i.   
Jag såg att vatten behövdes bytas och fyllas på så det gjorde jag. Nu är det min tredje dag och jag kan rutinerna nu så jag känner att jag vet vad jag ska göra och idag gjorde jag de som jag tyckte behövde göras istället för att vara en tjatig arbetsvilligt praktikant som frågar "vad ska jag göra nu då?".
Man ska inte vara rädd för att fråga men ser man vad som behöver göras då kan man göra det utan att fråga om det inte görs på något speciellt sätt. Alla ska hjälpas åt. 
Resten av hästskötarna började hämta in hästarna medans jag fyllde på vattnet. När hästarna var inne så fick jag vara med på deras stallmöte och samtidigt åt vi lunch. 
Stallmötet var bra, varje hästskötare fick 4 hästar som det hade huvudansvar över och vi gick igenom hästarnas mående sedan senaste möte tex Hur är Charlie i pälset? så fick hästskötarna svara och om det var problem så diskuterade man eventuella lösningar ex Vi provar att lägga till... i fodret.
Väldigt intressant för mig att sitta och lyssna och även delta lite i samtalen, jag är ju bara praktikant men jag är också med och sköter hästarna och ser över deras mående, jag berättade lite om mina uppleverser av hästarna.
Efter stallmötet var det äntligen dags för enkel miljöträning för de yngrehästarna och för några äldre. Det var intressant att vara med på. Jag fick gå runt med paraply, backa när de kom mot mig och 2 andra personer på marken som viftade med flaggor.  (null)
 
 
Helt ärligt så tycker jag att Coyts egna miljöträning för hovslagare är bättre.
En bra hovslagare ska kunna jobba i buller, på blöt underlag och klara av en busig häst utan att bli arg eller i värsta fall rädd.
 
När jag var tillbaka i stallet blev jag ombed att fylla på olja till hästarna och jag hann vara med när Viggo strechades  (null)
 
Jag putsade ett träns.
 
2017-11-28
16:35:07

Vanlig stalldag och sadelprovning

Hej idag fick jag sätta på täcke på Viola och gå ut med henne till skogshagen. Hon går alltid själv i hagen med hagkompisar brevid hennes hage. 
Viola verkar trivas med sina nyrakade ben. 
Jag fick borsta Charlie och mocka hans box som var en utmaning att mocka för att det var typ ingen ordning på bajs och kiss men det gick bra ändå och de blev nöjda med min mockning. Charlie står på spånpellets med matta under, spånpellets är ganska likt halmpellets förrutom att spånpellets är ljusare. 
Sedan fick jag borsta Bentley som skulle iväg på ett dressyrpass, Bentley var riktigt mysig. 
Sedan fick jag packa 11 hösilagepåsar till hästarna som gick ute i hagarna. 
Jag fick åka fyrhjuling, fylla på vatten till hästarna i hagarna och ta in Balder. (null)
 
Jag tog min mellanmål medans Balder skulle torkas lite efter att ha varit ute i regnet och jag packade också lite hösilagepåsar inför morgondagens frukost. 
Balder borstades och blev ompysslad sedan var det Urax:s tur att bli ompysslad. 
(null)

Sedan var det lunch. Min matlåda innehöll Lasange. 
Efter lunch fick jag vara med på charlies sadelprovning på GFRK. Enligt mig och sadelutprovaren satt den första dressyrsadeln bäst men inte helt perfekt så sadeljakten fortsätter för Charlie. 
(null)
Det har varit en härlig dag idag och jag börjar redan hänga med i rutinerna och de är fortfarande nöjda med mig.