Båda hästarna tränade

hej idag så blev båda hästarna tränade. Med Marwin så körde jag lite grunder i paddocken och vilken skillnad det är mellan honom och Coyt, Marwin kändes så rutinerad och kunde galoppera i volter vilket Coyt inte kan men Coyt är ingen paddockhäst och Marwin galopp var så lugn och kontrollerad medans Coyts är lite mer racer galopp. Med Coyt så tömkörde jag och pappa honom för att lära honom att gå framåt och inte börja bråka mitt i allt. Han mycket mycket bättre än ner jag tömkörde honom sist för att han hade träningsvärk sist och blev sur och kunde inte göra någonting medans idag så kunde han allt som han inte kunde sist. Coyt är en väldigt speciell häst med mycket åsikter om allt man gör. måste jag göra detta och varför ska detta göras, fast det var ju lite kul iallafall. 
 
 
Han är lite som ett sto.
 
Fina Marwin

1 år med Coyt

Hej idag så har jag ägt Coyt i exakt 1 år. Tänk vad mycket jag och Coyt har lärt oss av varandra jag har lärt honom det mesta som jag kan och han har givit mig erfarenhet som jag inte hade när jag fick honom. 
När han kom till mig så hade han inte mycket man och luggen var lite kort och fyllig. Han kunde inte mycket heller. När han kom till mig så fick han hagkompisar vilket var nytt för honom eftersom att han var hingst från 2009 till 2013 och efter att han blev kastrerad så fick han gå själv i en hage där han fick bestämma och styra allt själv. När han fick gå med fler hästar så blev han tillsagd av hästkompisarna att här är det vi som bestämmer. Han kunde inte gå i grimma ordentligt så det fick jag lära honom att han ska respektera mig och inte göra som han vill eller tycker. Han fick bli tränad på riktigt med krav, han tyckte att det var hans krav som gällde "varför ska jag springa runt fyrkantspåret så tråkigt" han stannade och ville gå ut hela tiden men jag kämpade på och till sist så tyckte han att det var roligt. Han fick gå med kor när han kom till mig så åkte vi på en 3 dagars clinic och han tyckte att korna var väldigt läskiga men när han fick alla korna till att gå ifrån sig så blev han lite modigare och tyckte att det var lite roligare så han blev modigare och modigare för varje gång som vi åkte till veddige och nu kan han knappt vänta innan han får köra igång. Vi har även kört distans vilket också är roligt och det är nytt för oss båda men det går bara bra. Han har varit med om väldigt mycket på ett år.
 
2014
 
 
2015
 
Ser ni någon skillnad

Ett års sedan provridningen

hej igår så var det exakt ett års sedan jag mötte och pro red Coyt för första gången och även första gången som jag var i Norge. Jag älskar coyt coyt lika mycket fortfarande han är jätteroligt att vara ägare till och jag har lärt honom väldigt mycket av det jag kan och han har givit mig ännu mer erfarenhet. Jag är så tacksam för denna häst som inte kunde så mycket när jag fick honom och nu kan han massor.
Vi har haft både mot och medgångar men ändå så ger jag aldrig upp honom för att han är så speciell.

Sumering av Billingeritten

Hej nu tänkte jag berätta lite om min och Coyts 4 mils debut på billingen.
Hela familjen åkte ifrån gården vid 7 tiden eftersom att jag och pappa startade i sista klassen som avgick klockan 11:45. När vi kom fram så fick jag gå till sekreteriatet med alla papper och få nummerlapp och lite annat i kuveret som jag fick så var det ett programblad med startlistor och allt som vi redan hade och lite saker som vi inte hade tex nummarlapp och en groom skylt till bilen och veterinärkort.
Det var en kort och seg kö tyckte jag för att jag var kissnödig och efter att jag hade gjort mina uppgifter så gick jag till transporten som knappt hade hunnit parkera det var så segt att få en parkeringsplast och ställa släppet korrekt men det gick bra. Efter parkeringen så lastade vi ut hästarna och band upp dom vid släppet där dom fick äta hö och dricka lite vatten och bli borstade innan veterinärbesiktningen när hästarna ar färdig borstade så gav vi oss iväg för veterinärbesiktningen som gick bra Coyt hade 52 slag per minut tror jag och han hade bra tarmljud och allt var u.a förutom mulen som var lite solbränd så mulen fick en liten anmärkning.
Sedan fick jag ta båda hästarna till transporten medans mamma och pappa var med på bangenomgången så jag borstade igenom båda hästarna ännu en gång "man kan aldrig borsta en häst för mycket" sedan sadlade jag båda hästarna och det sparade massor av tid. När mamma och pappa kom tillbaka efter bangenomgången så åt vi lite frukt och drack massa vatten eftersom att det går åt så mycket energi till att rida 4 mil.
 
När vi kom iväg så var vi 5 min efter så vi fick jobba jättemycket för att få hästarna till att trava och till att komma ikapp innan första stoppet så hann vi ikapp några ryttare. Efter första vätskestoppet så fortsatte vi vidare på rundan och när vi kom till veterinärstoppet så sadlade vi av hästarna vi åt mat och hästarna fick beta lite färsktgräs.
Sedan så gick vi till veterinären och kollade pulsen och dom kollade på hästen. Coyt hade 60 slag per minut så jag blev lite nervös men vi fick fortsätta på nästa slinga vilket var en lättnad. Vi sadlade på hästarna och fortsatte vidare på nästa slinga där tog vi det betydligt lugnare och det var svårare terräng för vissa för att man utsattes för en lite bäck som man skulle ta sig över Coyt gjorde det galant vid de momentet så körde vi om 2 ryttare som hade lite problem där och det var mer skogs mark att gå på än vad det var på första slingan.
Vi började skritta av hästarna ca 2,5 km innan mål för att försöka få ner pulsen på Coyt men det räckte inte hela vägen men vi utnyttjade tiden ordentligt. När vi kom i mål så sadlade vi av  hästarna och gick till veterinären med dom. Jag hade 68 slag per minut så jag blev utesluten och marwin hade 58 slag per minut så pappa och marwin blev godkända men inte jag och Coyt på grund av värmen och dels att Coyt hann inte få ner pulsen helt i pausen. Jag är jättenöjd för att Coyt har aldrig gått så långt i sitt liv och vi ska börja träna ännu mer gå 2 mils rundor ännu mer.