2018-08-20
18:34:26

Skolstart

Hej idag var det planeringsdag i skolan inför örebro tävlingen. Ska bli sjukt kul och jag är den enda som tävlar de andra ska visa upp trix och lite agility. 
Imorse hann jag med att rida Coyt en liten sväng och igår blev båda hästarna motionerade. Nu ikväll ska jag försöka lastträna lite och även lära Yago att städa. 
Vi fick realgodis jättegott, 2 påsar hundgodis, vattenflaska och tröja. Helt fantastiskt med allt som skolan bidrar med. 
  (null)

(null)


2018-08-06
21:44:55

Kyla häst

Hej idag har mina vänner varit hemma hos mig för att gå grönt kort kurs. Kursledaren var en distansdomare. Jag gick grönt kort kurs 2015 tror jag och shit vad mycket jag lärde mig idag även om jag har tävlingserfarenhet. 
Jag har fått lite mer tips på hur man ska kyla hästen inför en veterinärgrind för att få ner pulsen och jag har gjort en del misstag men det är viktigt att lära sig av sina misstag. 
 
Hur man kyler hästen på bästa sätt
  • Kallt vatten är de mest effektiva.
  • Fyll en glasskartong eller någon låda bara med vatten och ställ in i frysen, lägg det sedan i botten av vattenhinken och vips så har du iskallt vatten att kyla hästen med. 
  • Undvik att kyla på korspartiet för att det kan göra att hästen får korsförlamning, häll inte kallt vatten på hjärtpartiet eller under magen för att det ökar pulsen eftersom hjärtat måste jobba för att behålla kroppstemperaturen. 
  • Endast frampartiet (nacke, hals, bog) ska kylas. 
  • Skritt i samband med kylning är effektivt för att få ner hästens puls.
  • Effektivt sätt att kyla är där det är tunn hud som mellan bakbenen
  • Har man en pulsmätare så kan man enkelt se om pulsen går upp eller ner och det ger svar på hur kylningen fungerar. Man får pulsa hästen själv innan man går till veterinärgrind. 
  •  
 
2018-08-04
18:06:32

Duktig Coyt

Hej idag red jag en 8 kilometers runda med Coyt. Det gick jättebra, vi körde lite tempoväxlingar mellan skritt och trav. Och fatta galopp från skritt. Sedan red jag lite runt olika träd. 
(null)
Helt sjukt hur mycket vattnet har sjunkit under årets torka. 
Jag har provat att lära Lina ett IPO ligg hon gjorde rätt på första försöket men sedan gick det inte. Jag vet nu att hon kan bara hon vill. Yago kan IPO ligg helt klockrent. 
Nu ikväll ska jag och pappa ut på en körtur med hästarna. Vi ska köra hönsarundan.  (null)