2018-03-28
16:01:33

Duktiga Yago

Hej igår var det nosework i skolan och det var inte helt lätt för Yago. Yago var superduktig på godissök men att lukta på eukalyptus burken förstod han inte riktigt. Den nya hundläraren tog över och provade att få honom till att förstå att han skulle lukta på burke och det gick segt men lite bättre. Yago har så mycket energi så han hade lite svårt att fokusera. Rumssöket i klassrummet gick mycket bättre för att det blev mer action och roligare men han förstod ändå inte riktigt vad han  höll på med. 
Sedan hände det inte så mycket mer i skolan förrutom att vi körde lite Kahoot om första hjälpen som jag fick göra åt klassen, klassen var väldigt duktiga och jag fick vara med på agilityquizet. 
På kvällen var det agilitykurs och det gick superbra måste jag ändå säga. Yago hade världens fart och var duktig på kontaktfälten, banans sista hinder var gungan och när han gjorde den första gången fick jag lite hjärtklappning för att han kom i världens fart och jag trodde nästan han skulle hoppa rätt ut. Som tur var så var agilityträaren där och bromsade upp honom. Yago fart på gungan var helt perfekt men han ska stanna längst ut på gungan och vänta tills den åker ner i golvet. 
Slalom gick bra men behöver finslippas mer och det är bara till att traggla och traggla. 
Sista passet på agilitybanan var han väldigt trött och hastigheten var riktigt långsam men det förstår jag när han hade varit i skolan och agilityträning då är det tufft. Jag själv orkar knappt göra mina läxor efter skolan. 
 
Idag vaknade jag och gick upp, jag hackade tänder och mådde inte riktigt bra, tog tempen och jag hade ingen feber. Yago skällde på nnågot rådjur så mamma vaknade och hon tyckte att jag skulle stanna hemma. Det var bara till att traska tillbaka till sängen och gå och vila sig. Vid 10 tiden mådde jag lite bättre och tog mig ut på en promenad med Yago. 
Agilitybanan dyker upp på bloggen senare.
2018-03-26
15:49:44

Uppladdning inför sämsholmritten

Hej nu börjar sämsholmritten närma sig med stormsteg. Jag och mamma provade att rida en 12 kilometers runda igår. Coyt kändes pigg och fräsh han hängde med väldigt bra på galoppträningen. Coyt är i väldigt fin form och det ska bli så kul att starta på sämsholmritten.  (null)
Jag har lärt mig 12 kilometers rundan så det kommer bli mycket träning på den rundan. Igår var vädret riktigt varmt och härligt men idag är jag lite sjuk i halsen och det är sämre väder. Idag blev det ingen ridtur men jag satsade på att slutföra mina läxor som är klara nu både engelska och svenska som ska vara klara tills på onsdag. Imorgon är det hundträning i skolan och näst sista agilityträning.
På Onsdag ska jag till sjukgymnasten och kolla min rygg för att jag tror att jag är sne. Torsdag är vanlig skoldag och på långfredagen börjar min långa ledighet, då ska Coyt ha aktiv vila i form av skritt och promenader.
Lördag 7 april är sämsholmritten med 6 ryttare i min klass som är 20 km och jag hoppas på bra resultat, förra året kom vi på femte plats och nu är Coyt redo att kriga.
 

2018-03-19
06:26:03

Basmaskin kursen i Norrköping

Hej nu äntligen sätter jag mig ner och ska skriva om min upplevelse på basmaskin kursen i Norrköping. 
Mamma var inte hemma så jag fick ta ut hästarna på morgonen och jag blev skjutsad till skolan där bussen skulle avgå 08:00 jag var i god tid. Bussen rullade iväg ca 08:30 och vi hade en liten bensträckare någonstans efter Jönköping. Resan var enkel och behaglig vi kom fram vid lunchtid och fick jättegod mat i Norrköping. Efter lunch var det bara att gå in i stugan och byta om för att redan då skulle jag köra fyrhjuling enligt schemat och jag har kört fyrhjuling förrut men det var ändå lite nervöst men det släppte efter ett tag och jag kände mig bekväm i situationen och inget var nytt för mig egentligen.  (null)

Sedan var det teorilektion som handlade om vart man får och inte får köra med fyrhjuling, bromssträckor m.m.  På kvällen var det lite mys med kompisarna och supergod kvällsmat.
Dag 2 Började med tidig frukost och teorilektion sedan fick jag köra traktor för allra första gången och det var inga problem för mig och köra med släpp var väldigt enkelt tyckte jag.  (null)
Sedan var det dags för den goda lunchen som uppladdning inför fyrhjulingslektionen. 
På fyrhjulingslektionen fick vi lära oss vad man gör om föraren skadas, om fyrhjulingen börjar brinna och hur man tar sig upp för vissa hinder på ett säkert sätt. 
På eftermiddagen var det den sista teorilektionen. 
Kvällen fortsattes med lite mys och plugg. 
Dag 3 Tidig morgon för mig och min grupp med traktor körning det var roligt vi fick träna på att flytta SJ pallar och backa med släpp. Innan lunch packades all packnkng ner och sedan var det god lunch innan teoriprovet som jag blev godkänd på. 
  (null)

Nu i helgen har min kompis ridit Coyt och det gick superbra tyckte jag, de kom bra överens och jag tyckte att hon klarade av Coyt väldigt bra. Jag fick äran att sitta på Marwin och han var riktigt fin och härligt, lite småsaker som han reagerade lite för men inget som gjorde mig nervös.
Igår red jag Coyt och mamma red Marwin och provade nackstycket, hon kännde också skillnad så jag har klickat hem ett nackstycke till Marwin från www.bridle2fit.se
För 9 år sedan köpte vi en stor och tjock nordsvensk/arab som heter Marwin, mamma var tvungen att köpa en längre sadelgjord som skulle gå runt hans stora runda mage och helt ärligt det såg ut som att han var med föl fast det var han inte, nu 9 år sedare måste vi köpa en kortare gjord för att morsan höll på att åka jorden runt igår.   
(null)

(null)