Dagens brandövningar

Hej. Idag fick jag genomföra några beandövningar. Jag fick börja med att lära mig hur man kväver elden på en person. Det viktigaste är att börja lägga filten från huvudet och ner mot fötterna eftersom att om man börja från fötterna då pressar man upp elden upp i ansiktet och ansiktet är den känsligaste delen.
Sedan fick jag prova att släcka eld med pulver och koldioxid-släckare. Det var bara en person som fick prova med skumsläckare och det är därför att när man har använt skum släckare så kan man inte tända på igen eftersom att skumet lägger sig som ett lager och kväver elden.
Sedan fick man en samarbets uppgift där man var tre stycken och man skulle ta sig in i en container hitta elden. En skulle släcka elden och de andra två skulle dra ut dockan som var väldigt tung ca 50-60 kg.
Sedan var det dags för tipspromenad med rökdykarmasken på. Jag hjälpte till bara på två frågor men det var för att jag kunde inte ha glasögon i rökdykarmasken och därmed såg jag extremt dåligt. (Jag följde fotspåren framför mig). Jag kunde säkert frågorna om jag hade fått tid till att läsa.
När tipspromenaden var klar så skulle man gå in i en mörk container där man inte säg någonting. Man fick hålla i ett snöre och man kunde se hjälmen på sin kompis. Det var jätteovehagligt för att man för upp en massa påhittade bilder i huvudet om hur det ser ut. Tex en kompis trodde att det var en trappa som man skulle kana ner för på mage. Mina kompisar var för snabba och i mitten av trappan fick jag för mig att min kompis hade gått mellan trappräcket. Det tog lite tid innan jag förstod att jag skulle gå upp för hela trappan. Annars gick det bra och det var ganska spännande. Jag brukar inte bli rädd i sådana situationer men jag blev lite rädd när jag i te kunde se mina kompisar då blev jag lite orolig och funderade på att gå tillbaka och säga mina kompisar försvann.
Det svåraste momentet var nog kommunikation. Vi var två grupper. En grupp var på insidan och skulle berätta för gruppen som var utanför hur de skulle bygga för att höra ett likadant motiv som dom hade på insidan. Min grupp var inte så dålig.
Sedan var det lunch jag köpte en ost,skink fralla på henrys kiosk. Jättegod var den.
Efter lunch fick man köra mer sökning efter personer.
På första uppfiten satte dom på blå skoskydd för visiren så att man inte skulle kunna se någonting. Den sökningen gick bra. Jag hittade en vuxen och ett barn. Min kompis hittade en vuxen. Vi hittade alla dockor men jag fick jättedåligt samvete när jag trodde att jag skulle upp för en trappa och jag trampade på dockan som låg i sängen. Tänk om det hade varit en riktig person.
På andra sökuppgiften skulle man hitta två dockor som man skulle släppa bort. Det gick också bra.
Det var jättekul och ledarna är skitduktiga. Dom kan sin sak och lär ut väldigt bra. Jag känner mig väldigt trygg. Jag hade nog i te ställt upp på momenten om jag var osäker och inte hade kontroll på läget.
Imorgon är det fortsättning på brandövningarna. Jag kommer få rökdyka med mina kompisar i riktig gasolrök och vi kommer släcka lite bränder med en stor vattenslang. Jag berättar mer imorgon.

Brandteori

Hej idag är det brandteori som står på schemat. Det är väldigt intressant om människors beteende och hur bränder sprider sig. m.m. Mer får ni reda på i nästa inlägg ikväll.

Flytten till Torslanda!

Hej i mitt förra inlägg skrev jag att jag skulle skriva om flytten. Det är precis det jag ska skriva om nu i detta inläget.
 
För det första ska jag besvara några frågor om flytten som varför, när flyttade jag, vart flyttade jag, varför flyttade jag längre ifrån skolan, blir det inte svår att resa, 
 
Jag börjar med att förklara om varför jag flyttade, Det var såhär att jag hyrde en lägenhet hos en tant, först sade hon att hundarna inte fick vara i lägenheten vilket var okej, sedan när jag flyttade in så fick hundarna komma in i lägenheten, vilket jag blev glad för.
Under första skolveckan kan det vara skönt att ha mamma och pappa som kan hjälpa till med att komma in nya rutiner och det kan vara skönt att ha mamma och pappa när man börjar i en helt ny skola. Mina föräldrar skulle sova över från Tisdag till Fredag enligt planen men på torsdag förmiddag kom min hyresvärd ut och sa att hon inte ville ha en hel familj boendes i lägenheten, vilket är förståeligt men mina föräldrar hade ju sovit över i två dagar vilket dom måste få göra tycker jag, till exempel om dom vill hälsa på och känner sig så trötta så att dom kanske inte orkar köra hem då är det bättre att dom får sova över och köra hem när dom är pigga och fräsha (trötta bilister blir mer automatik dåliga förare). 
Jag var också lite rädd för min hyresvärd, efter skolan ville jag inte hem till lägenheten, min magkänsla sa att jag inte fick ha kompisar där, hon pratade mycket skit om dom som bodde där innan mig, hon var bara otrevlig och dryg.
Jag och min familj pratade ihop oss om vad vi skulle göra, vart jag skulle flyttade, vi fixade ett uppsägningskontrakt. 
Vi åkte till Move Walk i göteborg för att en av personalen skulle skriva på ett papper. När vi kom in såg vi att pappas kollega satt där, vi trodde att hon var i Stockholm. Medans jag var ute med hundarna så hade dom kommit fram till att jag kunde bo hemma hos henne och vi flyttade dit samma dag, det känndes så mycket bättre i magen.
I Torsdags flyttade jag till torslanda jag vill inte berätta vart exakt. 
 
Jag är medvetten om att jag har en längre sträcka till skolan men det är jättebra bussar som går ofta och som stannar på bra ställen jag går på färjan och från färjan på hönö cyklar jag till skolan så länge underlaget tillåter. 
På måndag ska jag fixa busskort så att jag kan ta buss hela vägen till skolan när det är halt på vägen. 
En sak ni kanske inte visste om mig är att jag tycker om att penndla jag har inga problem med det. Jag pendlade från vårgårda till Göteborg med tåg  ca 1,5 år när jag gick på rudolf steinerskolan. 
Jag upplever resan mycket enkel och behaglig. Jag är också morgonpigg till min fördel.
 
 

Första skolveckan

Hej nu har jag kommit hem efter en halv skolvecka i och med att jag började gymnasiet i Onsdags. I Onsdags lärde vi känna varandra i klassen och vi gick en liten rundvandring där vi fick se vart allting låg.
 
I Torsdags hade vi en friidrottsdag på Rosenhill Seamen`s center (sjöpokalen) vi fick springa 60 meter jag sprang på 12,57 sek tror jag, jag var för långsam i starten.
Stillastående höjdhopp jag kom över 50 cm haha jag hade för mycket båkotvikt.
Innan simningen ska man ju dusha som alla vet, jag gick till duschen jag halkar ställer mig upp går tillbaka tar av mig glasögonen och går tillbaka igen utan att vurpa för att duscha. (Klassens klant)
 
Simning 150 meter bröstsim och 50 meter rygg jag fick en anmärkning på att jag hade dålig kondis, vilket stämmer till viss del men största problemet är att jag måste få till andningen i simningen.
Lunchen bestod av en macka och matvete.
Efter lunch var det terränglöpning 2.3 km tyvärr är jag inte i toppkondis och klarade inte av att springa hela vägen men jag tog mig runt hela banan. 
Sedan stötte vi kula och det gick inte jättebra för mig men jag använde rätt teknik och kom lite kortare än dom andra, jag måste lära mig att stötta kulan mer framåt istället för uppåt och rakt ner.
Sedan var det stillastående längdhopp det gick ganska bra jag hoppade 1,28 cm.
 
Idag cyklade jag till skolan för första gången.
Idag fick vi göra ett litet test som kallas för screening det gick ut på att läraren ska kunna se vad jag är bra på och vad jag behöver hjälp med. Det gick ganska bra det också men vi får se vad resultatet blir. sedan åt vi lunch på brattebergs skolan och jag tappade bort min cykel (jag behöver en app som heter Hitta min cykel) efter lunchen skulle vi iväg och umgås med klassen och naturligtvis cyklade jag lite fel men det var inte helt åt skogen bara några meter åt fel håll, vart hade jag varit utan GPS.
 
 
 
P.S Jag flyttade i torsdags, jag berättar mer om det i nästa inlägg.

OS-SILVER

Hej jag vill börja med att säga grattis till peder som tog os silver i hästhoppning. jag flyttar ut till Hönö på Söndag och på Måndag ska jag kanske fika med Emil som bor på Öckerö och kan visa mig runt lite.
Idag har jag fått alla mina skolkläder, dom är jättefina med arbetsbyxorna var jättelånga i benen så jag ska byta storlek.
På Tisdag ska jag gå på öppet skepp vid skolan, jag vet inte vad det innebär riktigt men det får jag se. 
På Onsdag börjar jag äntligen på Öckerös seglar gymnasium, det kommer bli kul,tufft och allt på en gång.
 
Dett finns några TV-program som jag kommer följa i höst. det är.
1 Ett jobb för Berg  sänds på kanal 5 eller på dplay.se
2 Skolan  sänds på tv3 eller på tv3play.se
3 tunnelbanan  sänds på kanal 5 eller på dplay.se
4 fiskefeber  sänds på kanal 5 eller på dplay.se
5 stjärnhoppningen sänds på SVT eller på svt.se
 
och några fler som jag inte kommer på just nu