2017-06-30
06:57:57

Hemresa

Hej igår åt vi kvällsmat hos Valerija vi grillade inte för att det regnade och det är översvämning i Vilnius så det är tur att man inte ska flyga hem. 
Idag ska vi äta frukost, packa, prova utegymmet och säga hej då till Natalija sedan åker vi och äter lunch och sen är det dags att åka ombord på båten och vi är framme imorgon eftermiddag. Utvärdering av resan kommer i veckan veckan hoppas jag.
 
2017-06-29
16:02:00

Äntligen vila

Hej nu är vi äntligen lediga i några timmar vilket betyder att jag har tid att blogga wiihooo.
Vi besökte barnhemmet det var kul att se gamla fröknar som tog hand om mig när jag bodde där och hjälpte mig med läxorna.
 
träffade jag en äldre kompis som bodde på samma avdelning som mig, hon har fått barn och bor kvar på barnhemmet en jättefin son har hon, de sa att hon är en bra mamma till sonen vilket inte förvånar mig då man fick vara med och ta hand om yngre barn på barnhemmet. 
 
Det är vanligt att man tror att barnhem är dåligt och att barnen har det dåligt på barnhem, men alla är inte dåliga för att det finns bra barnhem också. Jag bodde på barnhem ända sedan jag föddes inte på samma och det gjorde att jag tyckte att jag hade det väldigt bra med vänner och vuxna runt mig och självklart älskade man inte exakt alla, vi var sällan utanför barnhemmet vilket kan uppfattas som hemskt men jag hade inget att jämföra så jag trivdes och tyckte att jag hade det bra men jag har ett mycket bättre liv nu och om jag hade levt mitt nuvarande liv först med djur runt mig och mycket upplevelser då hade jag upplevt barnhemmet lite sämre då jag inte hade varit van vid rutinen o.s.v. Men tyvärr så finns det barnhem som är sämre och där barn far illa men jag säger inget om det eftersom att jag inte har upplevelser av det. 
 
Vi åt lunch hos Natalija. Det var ganska gott. 
 
Bild från igår på museet.
 
Jag älskar storkar särskilt storkmodeller som denna. 
 
Ikväll ska vi grilla hos Varelija mer om det imorgon. 
 
2017-06-29
09:20:19

Familjehäng tredje dagen

Hej igår umgicks jag med min gudmor Valerija, släkting Natalija som jag trodde var min mormors brors fru men egentligen var hon något med min morfars bror syster om jag uppfattade allt rätt, även min syssling Leonora var med. Det var första gången jag träffade Leonora hon var mycket längre än vad jag trodde och väldigt trevligt. 
Jag, mina föräldrar och Felicia käkade lunch innan vi träffade släktingarna då vi trodde att vi skulle fika med släktingarna men det visade sig att de bjöd på trerätters som inte fick plats i magen så jobbigt.
Sedan åkte vi till något museum längs vägen såg vi många storkar som jag försökte fota. Museet var utomhus och väldigt fint men inte alls museeumaktigt.  En väldigt fin park iallfall. 
Efter museet åkte vi hem till Valerija med Valerija för att umgås och äta lite kvällsmat, de hade ett jättefint växthus och trädgårdsland. De har redan fått ärtor och massa annat gott.
Idag ska vi besöka barnhemmet och äta lunch hos Natalija och grilla med Valerija och hennes familj.