2017-03-29
19:02:49

Packning

Hej i måndags slängdes sista skräpet som var i hästtransporten och nu är det dags att ta in mellanvägg och packa det som inte används varje dag som hinkar, vatten, borstar, täcken o.s.v och se över så att utrustningen är hel och ren och leta efter det som är borta och fylla hönät. Planera tävlingsdagen med fika och allt  vad det innebär. Vi kommer ha 3 hinknissar med oss. Pappa som kör bilen och är chefen som berättar hur allt ska vara och albert som var med när Coyt kördes i göteborg så han känner hästarna lite och är inte rädd också hans flickvän och dom får hjälpa till med att hinka hästarna det betyder ger hästarna vatten och de får hålla i någon häst när man är borta 1 eller 3 minuter. 
I och med att hästarna bara ska gå 2 mil så blir det bara 2 vetcheckar en före och en efter så det är inte lika jobbigt som när man rider 4 mil då man ska genom 3 vetcheckar. 
Som ni läste i förra inlägget så är Coyt superredo för en resa till sämsholm. Men han får inte åka släpvagn tyvärr han åker hästtransport som Marwin.
Om 2 milen känns bra nu nästa helg så kommer jag fortsätta rida och träna hela sommaren för att jag har en plan om att dom ska gå 2 mil i Augusti förhoppningsviss. Jag hoppas på fint väder om det är svår terräng då kommer det passa Coyt jättebra han tycker om svårare terräng där man får ta det lite lugnare och tänka efter lite vart man går. 
Kvällens utmanning är att hitta hans hjärta, jag och pappa försökte men vi hittade inte hjärtat så vi får hoppas på tur denna gång.
Coyt när han gick 4 mil Augusti 2015
2017-03-26
21:03:39

Nu har toker varit i farten igen...

Hej idag tog jag ut hästarna i hagen och åt frukost och sedan tog jag och morsan en längre rundan runt en fjärdedel av säven och vi stannade till utanför en gårdsbutik där jag gick in och kikade lite, det var en jättefin butik och jag fick provsmaka deras vaniljglass som var super god, nu vet jag vart jag ska köpa glass i sommar. Hästarna var pigga och glada och Coyt som kallas för toker från och med nu var laddad och tyckte att ridturen var väldigt rolig då vi inte har gått den rundan på jättelänge. 
När vi kom hem så släppte vi dom i sommarhagen vid sommarstugan det var dom glada över. 
Men när mamma skulle hämta dom så körde hon ner lilla redskapsbäraren med släp och allt för att dom hade röjt i stora hagen här hemma. 
Mitt i allt kommer Coyt på sin absolut bästa idè enligt honom själv, han har alltid varit närgången av fordon och varit nyfiken av sig. Han tog upp ena framhoven på släppet och det såg ut att hålla för en hov, bra men då provar vi att sätta upp andra frambenet det här går ju bra. Också får vi inte glömma bakbenen. Det gick också bra enligt honom själv så där stod han uppe på släppet och tyckte att han kunde få bli skjutsad hem efter att först ha gått hela 1,5 mil och sedan vandrat och käkat gräs i hagen, klar man blir trött i benen och vill ha skjuts hem till hagen. Mamma skrek för full hals att han inte fick kliva på men som ni kanske vet så följer Coyt ALLTID sitt hjärta oavsett vad någon säger. 
Allt gick bra varken släpp eller häst blev skadad. 
Vart kommer alla coyts ideer ifrån undrar jag. Inte länge till han ska få skjuts till Sämsholm där han ska gå 2 mil. Coyt laddar upp redan.
2017-03-23
13:39:37

Bra start på veckan

Hej denna vecka har varit väldigt bra. 
I måndags tränades hästarna i paddocken och Coyt var jätteduktig, vi provade att går runt i en fyrkant ca 2x2m det gjorde han riktigt bra för första gången. 
I tisdags var Yago med mig i skolan och tränade, han var riktigt duktigt då han fick vara med om allt på en och samma dag nästan. Det började med buss och tåg resa som gick strålande Yago vet exakt vad han ska göra när vi kliver på buss och tåg. Han ska ligga på golvet vid mina fötter och hålla sig lugn. 
När vi kom fram till resecentrum så skulle vi gå till hundspektra och då gick vi lite p.g.a mig som läste fel på min gps. Vi kom fram lite försenade tyvärr. Men nästa gång vet vi exakt vilken väg vi ska gå. 
Igår var det en vanlig skoldag inget särskilt hände. Jag åkte in till göteborg efter skolan för att träffa mina 2 bästa vänner och jag åt middag hos en av kompisarna men tyvärr hann jag inte vara med och göra läxorna. Det är ingen brådska på mina läxor iallafall.
Idag hoppas jag att jag hinner rida efter skolan för att det är så fint väder ute och hästarna behöver komma ut och röra på sig. Vi har funnit 2 nya rundor som ska testas såsmåningom.