Packning

Hej i måndags slängdes sista skräpet som var i hästtransporten och nu är det dags att ta in mellanvägg och packa det som inte används varje dag som hinkar, vatten, borstar, täcken o.s.v och se över så att utrustningen är hel och ren och leta efter det som är borta och fylla hönät. Planera tävlingsdagen med fika och allt  vad det innebär. Vi kommer ha 3 hinknissar med oss. Pappa som kör bilen och är chefen som berättar hur allt ska vara och albert som var med när Coyt kördes i göteborg så han känner hästarna lite och är inte rädd också hans flickvän och dom får hjälpa till med att hinka hästarna det betyder ger hästarna vatten och de får hålla i någon häst när man är borta 1 eller 3 minuter. 
I och med att hästarna bara ska gå 2 mil så blir det bara 2 vetcheckar en före och en efter så det är inte lika jobbigt som när man rider 4 mil då man ska genom 3 vetcheckar. 
Som ni läste i förra inlägget så är Coyt superredo för en resa till sämsholm. Men han får inte åka släpvagn tyvärr han åker hästtransport som Marwin.
Om 2 milen känns bra nu nästa helg så kommer jag fortsätta rida och träna hela sommaren för att jag har en plan om att dom ska gå 2 mil i Augusti förhoppningsviss. Jag hoppas på fint väder om det är svår terräng då kommer det passa Coyt jättebra han tycker om svårare terräng där man får ta det lite lugnare och tänka efter lite vart man går. 
Kvällens utmanning är att hitta hans hjärta, jag och pappa försökte men vi hittade inte hjärtat så vi får hoppas på tur denna gång.
Coyt när han gick 4 mil Augusti 2015

Nu har toker varit i farten igen...

Hej idag tog jag ut hästarna i hagen och åt frukost och sedan tog jag och morsan en längre rundan runt en fjärdedel av säven och vi stannade till utanför en gårdsbutik där jag gick in och kikade lite, det var en jättefin butik och jag fick provsmaka deras vaniljglass som var super god, nu vet jag vart jag ska köpa glass i sommar. Hästarna var pigga och glada och Coyt som kallas för toker från och med nu var laddad och tyckte att ridturen var väldigt rolig då vi inte har gått den rundan på jättelänge. 
När vi kom hem så släppte vi dom i sommarhagen vid sommarstugan det var dom glada över. 
Men när mamma skulle hämta dom så körde hon ner lilla redskapsbäraren med släp och allt för att dom hade röjt i stora hagen här hemma. 
Mitt i allt kommer Coyt på sin absolut bästa idè enligt honom själv, han har alltid varit närgången av fordon och varit nyfiken av sig. Han tog upp ena framhoven på släppet och det såg ut att hålla för en hov, bra men då provar vi att sätta upp andra frambenet det här går ju bra. Också får vi inte glömma bakbenen. Det gick också bra enligt honom själv så där stod han uppe på släppet och tyckte att han kunde få bli skjutsad hem efter att först ha gått hela 1,5 mil och sedan vandrat och käkat gräs i hagen, klar man blir trött i benen och vill ha skjuts hem till hagen. Mamma skrek för full hals att han inte fick kliva på men som ni kanske vet så följer Coyt ALLTID sitt hjärta oavsett vad någon säger. 
Allt gick bra varken släpp eller häst blev skadad. 
Vart kommer alla coyts ideer ifrån undrar jag. Inte länge till han ska få skjuts till Sämsholm där han ska gå 2 mil. Coyt laddar upp redan.

Bra start på veckan

Hej denna vecka har varit väldigt bra. 
I måndags tränades hästarna i paddocken och Coyt var jätteduktig, vi provade att går runt i en fyrkant ca 2x2m det gjorde han riktigt bra för första gången. 
I tisdags var Yago med mig i skolan och tränade, han var riktigt duktigt då han fick vara med om allt på en och samma dag nästan. Det började med buss och tåg resa som gick strålande Yago vet exakt vad han ska göra när vi kliver på buss och tåg. Han ska ligga på golvet vid mina fötter och hålla sig lugn. 
När vi kom fram till resecentrum så skulle vi gå till hundspektra och då gick vi lite p.g.a mig som läste fel på min gps. Vi kom fram lite försenade tyvärr. Men nästa gång vet vi exakt vilken väg vi ska gå. 
Igår var det en vanlig skoldag inget särskilt hände. Jag åkte in till göteborg efter skolan för att träffa mina 2 bästa vänner och jag åt middag hos en av kompisarna men tyvärr hann jag inte vara med och göra läxorna. Det är ingen brådska på mina läxor iallafall.
Idag hoppas jag att jag hinner rida efter skolan för att det är så fint väder ute och hästarna behöver komma ut och röra på sig. Vi har funnit 2 nya rundor som ska testas såsmåningom.

Q-A Hur började mitt hästintresse

På vilken klubb började du rida?
Svar: Jag började rida på Mölltorps ridsällskap.
 
Vilken häst har lärt mig mest?
Svar: Det är svårt att säga exakt vilken häst som jag har lärt mig mest på, men jag skulle tro att min förra tinkerhäst Sally har lärt mig mest. Även Coyt har lärt mig mycket.
 
Hur många hästar har du ridit?
Svar: Jag har räknat ut att jag har ridit 27 hästar. 11 Hästar och 18 ponnys. Jag trivs bäst med häst.
 
När började du tävla högre än klubbtävlingar?
 
Svar: Det gjorde jag år 2015 Augusti då jag och pappa red 4 mil i distansritt i billingen. Det var en lokal tävling.  
 
Vem är den hetaste hästen du ridit? 
Svar: Hetaste hästen som jag har ridit heter Babsan. 
 
Vem är den starkaste hästen du ridit?
 
Svar: Starkaste hästen som jag har ridit är Marwin om han sticker iväg då är det extremt svårt att få stopp på honom, omöjligt till och med om han skulle få för sig att bita tag i bettet och dra iväg.
 
Vem är den minsta hästen du ridit?
Svar: Minsta hästen som jag har ridit heter Snaps som var en shetlands ponny.
 
Vem är den största hästen du ridit?
Svar: Det tror jag är en polishäst som jag fick skritta lite som var jättehög, tyvärr minns jag inte vad han hette.
 
 
Vad gillar jag mest
Häst – Ponny
Vit pad – Färgad pad
Spilta – Box
 

Nyttiga pannkakor

Hej idag ska jag tipsa er om ett superenkelt pannkaksrecept som är gluten och laktosfri. Super enkel att göra och supergod på endast 2 ingredienser.
 
  • 4 ägg
  • 4 bananer
  • Smör till stekpannan
  1. Mosa alla bananer och vispa alla äggen tillsammans med bananmoset tills det blir är bra smet. 
  2. Lägg i en liten klick smör i stekpannan/plättpannan när smöret har smält så häller du i smeten i stekpannan i en plättstorlek, ju större pannkakan är dessto svårare är den att vända. 
  3. Vänta i 1 minut sedan kan du ta en stekspade och peta längs med kanten på pannkakan för att pannkakan inte ska fastna. Skaka lite på stekpannan för att pannkakan ska röra på sig lite och inte fastna. 
  4. Vänd sedan på pannkakan med hjälp av en stekspade eller genom att vända pannkakan i luften, när pannkakan är gyllenbrun då är den klar.
  5. Gör likadant med resten av smeten. 
  6. Om man vill så kan man ha frukt, bär eller vispgräde.