2018-04-30
17:13:24

Blåbärsagility i Dannike med Yago

Hej igår körde jag och Yago blåbärsagility som är en inofficiell tävling på skoj, bra för mig och Yago som behöver mer tävlingsrutin. Tyvärr blev vi diskade i båda rundorna men jag ska försöka analysera och förklara vad som händer och varför vi blir diskade. Resultatet var uselt men känslan var mycket bättre och vi uppnåde målet med att ta oss runt banan och i mål. Jag lyckades även hantera min nervositet bättre genom att tänka att det var träning och inte tävling. 
 
Runda 1 
Yago är överladdad och nyfiken, han reser sig upp i starten och springer iväg jag går tillbaka och försöker få kontakt med Yago så att jag kan placera om honom. När han har sprungit runt mig och är påväg till mig sker det som inte får hända, han hoppar över första hindret baklänges.
Jag lugnar mig placerar om Yago för omstart jag märker att Yago har mycket fokus till höger så jag placerar honom lite snett så att huvudet pekar lite mer åt vänster.
Denna gången är han duktig och sitter kvar i starten som han brukar göra sedan ger jag startkomando och han hoppar över hinder 1 superbra sedan tappar han fokus och springer förbi hinder 2 och hoppar över hinder 3 jag försöker få kontakt med Yago och han är helt överladdad och springer iväg lite, jag försöker behålla lugnet för att göra en riktig omstart.
Denna start blir riktigt bra Yago hoppar över hinder 1, 2 och drar själv iväg på hinder 3 och springer förbi tunnel 4 nu har Yago gjort mycket fel och jag blir nervös och irriterad över att han inte lyssnar på mig.
Jag får Yago genom tunnel 5, över hinder 6 och genom tunnel 7 framförbytet som jag skulle gjort blev väldigt sent så det blev ett bakombyte istället. Yago är påväg att hoppa över fel hinder men jag lyckas avbryta honom så att han får fokus på mig igen. Jag får Yago igenom tunnel 8 och över hinder 9 påväg till hinder 10 hamnar fokuset på kompostgallret istället, jag får tillbaka Yagos fokus på mig och han hoppar över hinder 10 och över hinder 11 sedan är det något mer intressant längre bort så Yago springer ifrån mig och hoppar över fel hinder. Jag stannar upp och försöker få tillbaka Yagos fokus på tunnel 12 och det går bra och sista hindret 13 gick strålande. 
 
 
Runda 2
Starten blir helt perfekt med en lugnare Yago som tar sig över hinder 1, 2, 3 och genom tunnel 4, Yago hoppade fint över hinder 5 och sprang fint igenom tunnel 6 och följsamt hoppade han över hinder 7 bytet blev väldigt sent så jag kom efter och Yago tappade flytet och tog fel hinder tyvärr på grund av mitt felaktiga kroppsspråk som pekade mot hinder som han tog. Efter en stund kommer jag på mig själv att springa runt hindret för att Yago inte ska hoppa över hindret när han kommer till mig. Det gick bra när Yago fick fokus på mig igen.
Yago tog tunnel 8 och hoppade fint över hinder 9 men vid hinder 10 händer samma sak som förra rundan att Yago springer runt och fram till kompostgallret. När Yago springer till mig så springer han förbi mig och hoppar hinder 10 baklänges tyvärr. Jag blir irriterad över att Yago inte har fokus på mig. Vi tar om hinder 10 och Yago fortsätter hoppa över hinder 11 och genom tunnel 12 och över hinder 13.
 
 
 
Utvärdering av banan: Banan var riktigt fin och passade mig och Yago perfekt, även Lina hade klarat banan strålande så det var surt att jag inte hade anmält henne också. Banan innehöll inga större svårigheter förrutom ett byte mellan hinder 7 och tunnel 8. Yago tyckte om banan, många fina linjer att springa snabbt på. 
 
Jag är supernöjd med Yago trots att han tappade fokus men det var därför vi var där för att träna i tävlingssammanhang. 
 
Vad tycker ni om rundorna och vad hade jag kunnat göra bättre? För att utvecklas måste man träna. 
 
På söndag 6 Maj är det pay n ride 30 km där jag och Marwin ska delta, min kompis ska rida Coyt så spännande. 
 
 
 
 
 
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: