2017-11-17
19:18:56

Hen house tour

Hej idag ska jag visa bilder på hönsens paradis här på gården och berätta lite om hur de lever sitt liv på denna gård med vackra gentletuppen Emil.
Invånarna i hönshuset
 
Så här kan det se ut en vintermorgon när man är påväg till hönsen för att släppa ut dom, städa och matta småfåglarna som är väldigt hungriga på morgonen. Svarta luckan är öppen på bilden men det är stäng på natten och även gallerdörren.
 
På morgonen släpps alla hönsen ut, även tuppen de springer direkt till häcken som är deras favoritplats. Ett bra gömställe och har man tur som ramlar några fågelfrön ner till hönsen för att vi matar småfåglarna precis övanför häcken. Oftast är det talgoxar och blåmesar som är på besök, hackspetten har synts några fåtal gånger. 
 
 
När man kommer ut vid lunch med brödpåsen, spaghetti eller vad som helst då har man alla hönsen hack i häl.
 
Favorit gömstället, hönsen kan springa in under trappan och gömma sig. Eller stå uppe på trappan för att ha bra sikt.
 
Så här ser det ut när hönsen ska gå in i hönhuset via sin lucka. 
 
Så här ser det ut från människornas ingång. Hönsen har 4 reden att värpa ägg i men de flesta värper på golvet längst in i högra hörnet. Vattenautomaten är upphängd för att det inte ska komma in så mycket halm och skit som suger åt sig vattnet. Under vattenautomaten finns det en rund rostfri bricka som samlar upp vattnet om det börjar läcka eller om det skaplar över.
 
 
På höger sida är det en liten sittpinne som kallas för lilla sittpinne och på vänster sida är det den stora sittpinnen som är på två våningar. Tuppen sitter alltid högst upp med Ella sidan om sig och Sara, det kan hända att även en annan höna kan få sitta på samma pinne. 
 
Precis till vänster innanför dörren sitter hönsens foderplats som är gjord av 3 avloppsrör. Supersmidigt och det kommer aldrig bajs i deras mat. Designen är inspirerad från en annan hönsägare på facebook.
 
Här ser man 2 buskar som brukar vara populära att gömma sig i från fiender som tex duvhök
 
Fortsättningen av trädgården, här brukar hönsen gå på förmiddagen och eftermiddagen.
 
Under husutbyggnaden finns de absolut bästa gömstället och hönsens bästa spa med torr sand oavsett väderlek. Här kan hönsen gömma sig när fiender är på besök och även gömma sina ägg och självklart sandbada
Denna trappa är hönsens skydd och genväg.
 
Här är ännu mer av trädgården som hönsen spatserar i. På bilden syns några slalompinnar hönsen har tillåtit 2 rovdjur träna slalom, när det är spaghetti då gåller det att vara framme och visa vad man kan även som höna.
 
Växter är mysigt i en trädgård så att det inte bara är helt platt. Hönsen älskar att rafsa runt i jorden för att hitta mask.
 
 
Så här ser hönsens paradis ut. Kommentera om ni har frågor eller vill ha tips och råd om höns. Att skaffa höns är det bästa vi har gjort enligt hela familjen.
 
Kommentar:
2017-11-18 @ 18:57:27

Så härligt inlägg :D

Svar: Tack
Gintare Mullback

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: