2017-11-08
17:13:00

Besök av skolhundar

Hej idag har det varit en vanlig skoldag förrutom att i slutet av skoldagen fick vi besök av skolhundarna Milla och Mållgan med matte Cecilia. 
Det var riktigt intressant när Cecilia berättade om utbildningen, jobbet och påverkan på barnen. 
En skolhund är en hund som motiverar eleven att gå till skolan överhuvudtaget. Eleven kan läsa för hunden som inte dömer den, hunden skrattar inte heller när eleven gör fel. En av hundarna jobbar åt gången. Först jobbar tex Milla med första eleven medans Mållgan vilar och nästa elev får jobba med Mållgan då vilar Millan.
En annan uppgift är att hunden får hämta olika bokstäver som eleven ska säga och sedan får hunden hämta fler bokstäver ex K, R, G, O så får eleven försöka bygga fram ett ord ex KORG. 
Eleverna skriver brev till hundarna som eleven sedan får läsa upp. Eleverna får lära ut klockan till hunden.
Eleven har kanske 6 st uppgifter att välja mellan då får hunden bestäma vilken uppgift som ska göras med att putta en tärning på golvet. 
 
Vem har nytta av en skolhund?
Jag skulle vilja säga alla elever men främst dom som har lite svårare att lära sig än andra. 
Det var väldigt kul att höra att eleven får lära ut saker till hunden och det gör att eleven får högre självförtroende med att dom kan mer än hunden och de blir mer motiverade till att lära ut något dom kan och då måste dom lära sig något. Jag har alltid så länge jag har haft djur i mitt liv, berättat för djuren vad jag gör i skolan och det gör jag än idag. 
Följ skolhundarnas resa på instagram @millaochmallgan
 
Tror ni att någon av mina hundar hade passat som skolhund?
Jag kommer absolut börja tänka på det viktigaste som hon sa enligt mig "Ta vara på varje hunds personlighet".
Det innebär att varje personlighet är en fördel för en skolhund, Yago hade kanske passat bäst med elever som gillar att röra på sig och som behöver träna motorik medans Lina hade passat bra som den lugna hunden som hade kunnat lyssna på elever och stötta dom när de tex tar spruta. 
Yago är också lugn av sig men man kan ställa mer krav på Yago och få honom till att utföra lite trix.
Helix hade varit den lugna herren som hade kunnat lyssna på elever och passat bäst med lugna elever.
Detta gjorde Yago när jag behövde hjälp med matte provet. Yago hade nog varit en bra skolhund trots att det är jobbigt att hjälpa matte med matteläxan. 
Hunden är verkligen människans bästa vän 
 
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: