2017-07-26
13:39:35

Coyt bloggar

Hej Coyt här som skriver, igår blev jag riden av min ägare Gintare hon som tror att hon bestämer över mig vilket hon inte gör. Ridturen var mysigt men lite jobbig på slutet så jag sa faktiskt till Gintare att hon kan ju springa själv om hon nu har så bråttom. Jag har länge försökt att ta på mig grimma själv vilket inte har gått så bra så igår kännde jag att det var dags för en ny utmaning och jag som är så snäll och vill va hjälpsam försökte att tränsa mig själv vilket gick bra men det var något som känndes fel så jag blev sur och slängde iväg tränset. 
Nu imorse stod jag vid grinden och väntade på att något roligt skulle hända medans Marwin käkade gräs. Gräs är ganska gott men det är inte den roligaste hobbyn att äta gräs som är Marwins största hobby.
Senare på morgonen kom Gintare och hennes mamma ut och när jag såg dom så började jag gå för att möta upp dom och när Gintare ropade så sprang jag för att jag vet att hon alltid har godis och Marwin kom efter mig i lugn och fin skritt. Gintare tog på mig grimman som jag alltid behöver hjälp med och jag förstår inte hur hon kan göra det så enkelt. Sedan öppnades grinden och Gintare började gå med mig, hon var lite långsam idag så jag travade några steg och då vände hon sig om och sa till mig att gå lugnt och fint, vi passerade bindbomen och det innebär att vi skulle byta hage men innan vi kom fram till hagen så var vi tvungna att stanna vid grannen då människorna skulle prata och de pratade om tomater. Tyvärr så vet jag inte vad tomater är för något men man vet aldrig det kanske jag får reda på någongång. Gintare bjuder mig på en massa godsaker och konstigheter en gång fick jag smaka potatis och igår fick jag smaka päron också får jag många gallrade morötter som Gintare inte får ge mig för att hennes mamma blir sur då eftersom att morötterna ska användas till matlagning.
Resten av äventyret mot hagen gick bra och det är kul att byta hage tycker jag. När vi kom in så släppte mamma Marwin och han satte direkt ner huvudet i backen och började äta gräs medans jag fick en godisbit och Gintare väntade på att hennes Mamma skulle stänga grinden så att hon kunde ta av grimman. När jag var lösså gick jag till Gintares mamma och bad om godis och jag fick en godis bit. Sedan kunde jag ta ner huvudet och börja beta.
 
Vem av djuren ska blogga nästa gång? 
Hönan Thea
Hönan Felicia
Hönan Ella
Hönan Esme
Tuppen Emil
Hunden Yago 
Hunden Helix
Hästen Marwin
Kommentarer:
2017-07-28 @ 22:20:09

Kul idé :) rintressant perspektiv.

Svar: Tack
Gintare Mullback

2017-07-31 @ 14:19:07
#2: Lars

Jättebra, du blir verkligen bättre och bättre på att skriva. Att du låter Coyt berätta är en jättebra övning. Det kallas för att byta berättarperspelktiv. En fortsättning, för att utnyttja denna mycket roliga idé, kunde vara att berätta samma historia, för på det sätt som Marwin tänker, eller mamma eller grannarna, som ni pratar med.
Eller vill du skriva något helt annat, vill jag veta hur Yago och Emil ser på varandra.

Svar: Ja fortsättning kommer
Gintare Mullback

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: