Utedag

Hej skolan gick jättebra igår och det var kul att träffa sina nya klasskompisar. I torsdags visade Yago ett nytt beteende mot en av våra höns som är svagast och det är Ella som vågade sig fram till mig för att ta en liten brödbit ur handenav mig och då visade Yago tänderna mot henne utan att morra och då blev jag fundersam över vad det var Yago ville uttrycka eftersom att han aldrig har gjort så och min hundlärare misstänkte att Yago var lite avundsjuk på hönan och skulle markera att hon skulle hålla sig borta från hans matte. 
När hundläraren sa att det kan vara så att Yago är avundsjuk så blev jag inte förvånad då han är den mest svartsjuka hund jag någonsin mött. 
Om beteendet fortsätter så fårjag jobba bort beteendet men jag hoppas att det var en engångsgrej. Yago brukar alltid vara med när jag matar hönsen och bröd ligger inte på första plats i topplistan för varken Yago eller hönsen, favoriten är helt klart spaghetti så jag hade inte blivit förvånad om han gjorde så när hönsen fick spaghetti men at han gjorde det när jag matade med bröd gjorde mig förvånad. 
Jag vet också om att djur gör aldrig ett beteende utan anledning. Det är viktigt att läsa av och se vad djuren vill säga.
Idag blir det en utedag med skolan så det ska bli kul. Kläder efter väder sa de att man skulle ha, vilket kan bli svårt om det är 3 olika sorters väder på samma dag men det ska nog gå bra ändå. Spännande att se vad som kommer hittas på under dagen.
 
 

Kommentera här: